Blog

A szárítógép előnyei

A ruhaszárítás elsődleges feladata, hogy a kimosott ruhaneműk nedvessége elpárologjon, ám e mellett fontos lenne a mosáskor az anyag elemi szálai közé került mikroszkopikus részecskék eltávolítása is (allergiát okozhat), amelyeket a hagyományos szárítással nem lehet megvalósítani. Erre csak a szárítógépek képesek, ezért a gépben szárított ruhák légáteresztése, tapintása kellemesebb, és még akár a fárasztó vasalásukra sincs szükség.

Ha hűvösebb időszakokban a lakásban teregetünk és még ablakot sem nyitunk, a magas párának köszönhetően penészedni kezd a ház.

A ruhaszárító állványok helyigénye és látványa sem utolsó szempont.

Sokan a téli ruhákat a radiátoron szárítják, ezzel lerontva a fűtés hatásfokát az adott helyiségben. Rengeteg pára kerül a levegőbe, amit aztán ki kellene szellőztetni (amivel a meleget is kiengedjük). Így a ruhaszárítás biztosan drágább, mint szárítógéppel.

Gyerekek mellett fontos szempont, hogy körülbelül 3 óra alatt ki lehet mosni-szárítani még a téli overálokat is.

A szösztelenítő hengert is el lehet tenni, és ha valaki véletlen egy papírzsebkendőt felejt a mosógépben, akkor a szárítógép a zsebkendődarabkákat is teljesen eltávolítja a ruhákról.

A szárítógéphez csak egy dugalj szükséges. A víztartályt és a szöszgyűjtőt 1-2 szárításonként üríteni kell.

Szárítógép használatakor nincs szükség öblítőre, mert nem száradnak napokig a ruhák.

A kombinált gép (mosó-szárítógép egyben) helytakarékos, de nagyon kompromisszumos megoldás, mivel nem szárít tökéletesen és lényegesen többet fogyaszt mint a külön két gép.